Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ "Solidarność" PAK Kopalnia Węgla Brunatnego Konin S.A.

50-cio lecie wędkarzy

Opublikował admin w kategorii Aktualności

W sobotę 20 sierpnia, wędkarze z Kopalni ?Konin? obchodzili okrągłą 50-tą rocznicę swojej działalności. Z tej okazji do ośrodka ?Verano? na uroczystą wieczornicę zaproszono wielu wędkarzy związanych z kołem wędkarskim przy KWB ?Konin? oraz gości, którzy w histori koła pomagali mu w miarę swoich możliwości. Między innymi był tam również Przewodniczący NSZZ ?Solidarność? w KWB ?Konin?.  Oprócz sprawozdania podsumowującego minioną pięćdziesiątkę, wręczono również odznaczenia i pamiątkowe medale oraz pięknie wydaną książeczkę mówiącą o historii i dokonaniach koła. Wszystko zakończyło się poczęstunkiem i wspominaniem minionych lat. Warto przypomnieć, że w bieżącej kadencji Prezesem Koła jest członek NSZZ ?Solidarność? kol. Piotr Szkołut, na co dzień pracujący w Kolejach Górniczych, w oddziale TKR.