ZAWODY WĘDKARSKIE 7-06-2014

Jak każdego roku tak i teraz, odbyły się zawody wędkarskie o puchar Przewodniczącego Solidarności Kopalni Konin na kanale Ulgi.
Od wczesnych godzin rannych temperatura powietrza potwierdzała, że będzie to gorący dzień – tak też było. Zawodnicy stawili się sporo przed rozpoczęciem zawodów. Każdy był podekscytowany – kto dzisiaj będzie miał więcej szczęścia?, kto zdobędzie główne trofeum zawodów? Stanowiska oznakowane. Następnie każdy z uczestników wylosował dla siebie miejsce połowu. O godz. 8.00 rozległ się sygnał rozpoczynający rywalizację. Czas jakim dysponowali zawodnicy kończył się o godz. 11.30 . Nastąpiło komisyjne ważenie połowu każdego zawodnika. Licytowanie się pomiędzy sobą – kto będzie lepszy?, kto dzisiaj wygra?, a może będzie niespodzianka?
W kategorii senior

Pierwsze miejsce z wynikiem 7040 gr zdobył kol. Jasiński Janusz. Drugie miejsce z wynikiem 3540 gr zdobył Harmaciński Stanisław. Trzecie miejsce z wynikiem 3160 gr zdobył kol. Szkołut Piotr.

W kategorii Junior

Pierwsze miejsce z wynikiem 1400 gr zdobył Jasiński Dawid. Drugie miejsce z wynikiem 940 gr zdobył Nowakowski Adam. Trzecie miejsce z wynikiem 820 gr należało do Nowakowskiego Mateusza.

A tak naprawdę to wszyscy uczestnicy zawodów byli zwycięzcami, ponieważ każdy otrzymał upominek wędkarski, a potem zaproszenie na posiłek po tak wyczerpującej walce. Wszyscy uczestnicy ukończyli zawody z uśmiechem na twarzy. Bo najważniejsza przecież jest zabawa i spotkanie w gronie znajomych i pasjonatów wędkarstwa.